"Als ze het bij Van Wijck niet hebben, dan bestaat het niet!"

Jaak van Wijck is een traditionele ijzerwaren en gereedschappen winkel met meer dan 15.000 producten in voorraad. Ze bieden een breed assortiment en zoeken snel voor klanten als er iets niet op voorraad is. De winkel staat bekend om haar klantvriendelijkheid, vakkennis en opvallende etalages.

1675865810872

Ons team

WEB_DSC5582

Hallo ik ben Jorg Huizinga,

Sinds 2003 ben ik eigenaar van deze mooie authentieke winkel. Als kleinzoon van Jaak van Wijck werkte ik al in de winkel toen ik 14 jaar oud was. Toen vooral nog op zaterdagen en in de schoolvakanties. Sinds 1 juli 1997 ben ik dag dagelijks in de winkel. Ik streef ernaar om zoveel mogelijk uit voorraad te leveren en aan de vraag van de klant te voldoen. In de afgelopen jaren is het assortiment alleen maar uitgebreid. Het is niet voor niets dat men zegt: Als ze het bij Jaak van Wijck niet hebben, dan bestaat het niet! Het is een genot om elke dag in deze mooie winkel te mogen werken, graag tot ziens in mijn winkel.

marjanne

Hallo ik ben Marjanne Smits-Bal,

Ik werk hier parttime vanaf december 2009. Dit is goed te combineren met een gezin van 2 kinderen. Ik werk hier met veel plezier omdat het hier heel wisselend werken is en de winkel zo’n groot assortiment heeft dat we de klant meestal naar tevredenheid kunnen helpen.

Thomas meyer

Hallo ik ben Thomas Meyer,

Ik werk sinds september 2009 fulltime bij de Firma Jaak van Wijck, Hiervoor heb ik jaren in diverse DHZ-zaken gewerkt, waardoor ik me prima thuisvoel. Het grote verschil met andere winkels is de enorme aandacht voor zowel de klant als zijn probleem. De uitdaging om u met een passende oplossing weer de winkel uit te laten gaan maakt het werken hier elke dag weer bijzonder. Graag tot ziens bij Jaak van Wijck

rob de jong

Hallo, ik ben Rob de Jong,

Ik werk bij Jaak van Wijck sinds oktober 2015 om het team te versterken met name in de houtzagerij. Na 30 jaar als cv installatiemonteur/allround loodgieter gewerkt te hebben is dit een wel overwogen switch om in deze geweldige authentieke winkel te mogen werken. Met de ruime ervaring uit deze wereld hoop ik een steentje bij te kunnen dragen. De juiste oplossing vinden is de uitdaging, klanten tevreden maken en houden nog beter. Graag wil ik die uitdaging met u aangaan. Tot ziens in onze winkel “Jaak van Wijck”.

WEB_DSC5582

Cindy Nieuwenhuize-Crezee,

Ik werk sinds oktober 2021 bij Jaak van Wijck als winkel medewerkster.
Dit was zeker in het begin een hele omschakeling voor mij na mijn ruime 12 jaar dienst in de horeca.
Maar met heel veel plezier, interesse en het feit dat ik graag wil leren heb ik mijn plekje hier echt wel gevonden in deze mooie authentieke ijzerwaren zaak.
Graag tot ziens in onze mooie Winkel!

Geschiedenis

1935 / 1940

Jaak van Wijck begint in 1938 met zijn winkel in ijzerwaren en huishoudelijke producten. Hij was van oorsprong timmerman/bouwkundig opzichter. Zijn vader had een klein timmerbedrijf en hij leverde ook lijkkisten. In de crisisjaren nam Jaak het timmerbedrijf over samen met een broer; echter in die tijd waren de omstandigheden slecht.

Jaak van Wijck is toen met de winkel gestart in de voorste ruimte van het pand en dit is geleidelijk aan gegroeid tot een winkel bekend in de wijde omgeving van Breda. De broer van Jaak van Wijck ontwierp ons logo: 2 poppetjes die een grote schroef vasthouden. Jaak huurde de winkelruimte van de familie Brockx, die een Vleeschhouwerij (slagerij) hadden op de huidige locatie.

De huur voor 20 m2 bedroeg 2 gulden en 50 cent per week. In het begin waren er weken bij dat de huur niet verdiend werd. Samen met zijn broer timmerde hij de laatjes en vakjes voor de winkel, gemaakt van transportkratten. De mooie ladekasten stammen dus af van de begin jaren.

Media en publicaties

Bestel uw benodigdheden in onze webshop